`Candida albicans in toom houden doe je zo '

Is dit het geval, dan moet dit aangepakt worden ter voorkoming van bijv. leaky gut, huidproblemen, neurologische problemen en systemische aandoeningen.

Merk op dat meer dan 10% van de bevolking aan een ernstige overwoekering met Candidaschimmel lijdt, waarvan 80% vrouwen. Maar ook bij kinderen wordt meer en meer candida infectie (= candidiasis) gezien!
Schimmeloverwoekering tegengaan vraagt geduld, een voedingspatroon arm aan koolhydraten en enkelvoudige suikers evenals het inzetten van specifieke ‘anti-candida’ stoffen.

Met deze waardevolle tips houd je candida in toom:
• Zorg voor een microbioom in symbiose om candida niet de kans te geven te laten overwoekeren. Zet daarom voldoende vezels in voor de aanmaak van boterzuur, een voedingsbodem voor de aangroei van belangrijke enterobacteriën en immuuncellen. Vermijd geraffineerde suikers en industriële transvetten.
• Biotine (vitamine B8) is een belangrijke B-vitamine die van nature in de darm wordt aangemaakt.
Daar zorgt ze voor het in toom houden van de candida gist. Na antibioticagebruik of bij een microbioom in dysbiose (overmatige stress, industriële voeding) kan de aanmaak van biotine in het gedrang komen. Biotine zorgt ook voor het gezond houden van de slijmvliezen.

Bron: Yamaguchi H. Sabouraudia. Mycelial development and chemical alteration of Candida albicans from biotin insufficiency.

Terug naar alle berichten