Candida Behandeling

Een succesvolle candida-behandeling pakt het probleem op meerdere fronten tegelijkertijd aan. Zij vermindert en onderdrukt de candida in het lichaam en zij zorgt ervoor dat het afweersysteem herstelt en haar taak weer naar behoren kan gaan uitvoeren.

Vermijd suiker en witmeelproducten.  Een voedingsaanpassing is een belangrijke maatregel die hand in hand moet gaan met het gebruik van schimmeldodende en afweerversterkende middelen. Suiker en witmeelproducten zijn de voedingsbron voor candida, vermijd ze daarom. Let daarbij niet alleen op toegevoegde suikers, zoals in koffie en thee, maar ook op verborgen suikers in snoep, gebak, ijs en kant-en-klaar producten.  

Gebruik een schimmeldodend middel. Er is een scala aan pillen tegen candida voorhanden, reguliere middelen en natuurmiddelen. Het voordeel van reguliere middelen is dat ze snel werkzaam kunnen zijn. Ze zijn alleen op recept verkrijgbaar en ze worden vergoed door de zorgverzekeraar. Nystatine is een bekend anti-candidamiddel. Ook Trisporal, Fluconazol en Diflucan zijn bekende medicijnen. Het nadeel is dat deze reguliere anti-schimmelmiddelen bijwerkingen kunnen hebben en een belasting kunnen vormen voor het systeem. En vaak komen de klachten ook weer terug.

In de natuurgeneeskunde wordt gewerkt met natuurlijke preparaten die werkzaam zijn tegen de candida dan wel voor de afweer in het algemeen. Volgens het natuurgeneeskundig principe dient er naast een natuurlijke schimmeldoder ook aandacht besteed te worden aan het versterken van het afweersysteem en aan het verbeteren van de darmflora. 

Natuurgeneeskundige middelen werken in de regel minder agressief. Je kunt ze dus meestal lange tijd blijven nemen. Ze zijn bijna altijd zonder recept verkrijgbaar. Het voordeel is dat ze de natuurlijke balans van het lichaam helpen herstellen, het nadeel is dat je ze vaak zelf moet betalen. Bedrijven die erom bekend staan een goede kwaliteit aan preparaten te leveren zijn o.a. aov, bonusan  en venamed. Laatstgenoemde heeft een specifieke deskundigheid op dit gebied.